특별한 요리

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작성자똘아이 조회 1회 작성일 2020-11-21 16:58:32 댓글 0

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타임라인
0:10 밀푀유나베
0:55 찹쌀탕수육
1:57 양배추 롤
2:37 오징어 숙회
3:28 버섯전골
4:38 샤브샤브
5:33 닭볶음탕
6:20 돼지갈비찜
7:47 만두버섯전골
8:31 삼겹살김치말이찜
10:13 닭가슴살 무쌈말이
10:55 크림치즈새우구이
11:57 훈제오리채소볶음
12:52 순살찜닭
13:45 마라샹궈

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특별한 가지요리 !! 이게 몀품 가지요리다

가지가 많이 나는 계절 특별한 가지요리 한번
만들어 보았습니다 명품 가지요리 #가지요리
#가지볶음 #가지튀김

[ENG CC] 건강을 위한 특별한 요리! 두부스테이크 : Tofu Steak [아내의 식탁]

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Meats has always been very precious to Koreans as an agricultural country, so our ancestors used to intake protein from soy beans. Tofu is one of the best menu which is made of soy beans. In history, Korean tofu making skill and taste was really famous so we taught the skills to China and Japan. Let’s make a delicious meal using a tasty and nutritious tofu today. This menu is also recommended to your vegetarian friends.

농경 국가였던 우리 민족에게 육류는 언제나 귀했기에 콩으로 단백질을 보충해 왔지요. 콩을 원료로 한 대표 식품으로는 고소하고 소화가 쉬운 두부가 있어요.

맛도 영양도 고기 못지 않은 두부를 스테이크로 만들어 건강하고 멋스러운 밥상을 차려보세요. 고기를 드시지 않는 손님이 왔을 때 내놓아도 손색없는 근사한 요리랍니다.
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[두부스테이크 재료] -2인분-
- 재료: 두부 1모, 양파 1/3개, 당근 1/4개, 실파 3대, 양송이버섯 3개, 올리브유 약간

- 양념재료: 달걀 1개, 빵가루 1/2컵, 전분가루 2큰술, 파슬리가루 약간, 소금 약간, 후추 약간

- 소스재료: 양파 1/2개, 양송이버섯 4개, 편 썬 마늘 2쪽, 스테이크소스 4큰술, 케첩 2큰술, 굴소스 2큰술, 물 2/3컵, 버터 1큰술, 후추 약간

[Tofu Steak Ingredients] - 2 servings -
- Ingredients: 1 Tofu, 1/2 Onion, 1 Small Carrot, 1 Green Onion, 3 Mushrooms, Some Olive Oil

- Seasoning Ingredients: 1/2 cup of Bread Crumbs, 2 Tbsp Starch, 1 Egg, Parsley, Salt.Pepper

- Sauce Ingredients: 1/2 Onion, 4 Mushrooms, 2 Cloves of Garlic, 4Tbsp Steak Sauce, 3Tbsp Ketchup, 2Tbsp Oyster Sauce, 3Tbsp Water, Salt, Pepper
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[요리 과정 I Instructions]
1. 양파, 당근, 양송이는 잘게 다지고 실파는 송송 썰어주세요. 두부는 면보자기에 싸서 물기를 제거해주세요. 소스재료 중 양파는 채를 썰고, 양송이버섯과 마늘은 편으로 썰어주세요.
1. Slice onion, carrot, and white mushrooms, and chop spring onions. Using a cotton, cover a tofu to remove the moist. To make a sauce, slice onion, white mushroom, and garlic thinly.

2. 달군 팬에 잘게 다진 양파와 당근, 양송이를 넣고 약간의 소금, 후추로 밑간해서 볶아주세요.
2. Add sliced onion, carrot, and white mushrooms to a heated pan. Add some salt and black pepper to taste and sauté.

3. 볶은 야채와 실파, 두부를 볼에 넣고 양념재료를 더해 반죽을 잘 치대어 섞어주세요. 약간의 기름을 묻혀 반죽을 동글납작하게 만들어주세요.
3. Place cooked vegetables in a bowl and combine with spring onions and tofu. Add seasoning ingredients in the bowl and mix well to make batter. Apply some vegetable oil to your hand and scoop some portion of batter, make ball shape patties, and flatten top and bottom.

4. 달군 팬에 올리브유 두른 후 두부스테이크를 올리고 중약불에서 앞뒤 노릇하게 구워주세요.
4. Add olive oil to a heated pan, place tofu steak patties and fry until golden brown on the outside.

5. 달군 팬에 버터를 두르고 마늘, 양파, 양송이를 넣은 후 볶다가 소스재료를 넣어 3분정도 끓여주세요.
5. Add butter to a heated pan, place thinly sliced garlic, onion, and white mushrooms and sauté. Add other sauce ingredients and cook for 3 mins.

6. 접시에 두부스테이크를 담고 소스를 올린 후 기호에 따라 곁들임 채소를 더해 즐겨주세요.
6. Transfer cooked tofu steak to a dish and pour sauce. Serve with some vegetable garnish to your preference.




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